Beschrijving

Nr. 2. Dubbelhuis van zes trav., souterrain en twee bouwl. bestaande uit twee // gelegen diephuizen onder zadeldaken, vooraan verbouwd tot dakschild (n // straat), met twee dakkapellen (leien). Het pand bestaat uit twee // gelegen diephuizen, telkens onder zadeldak (Vlaamse pannen), met kern opklimmend uit XIII B-XIV A cf. verschillende bewaarde kaarsnissen. Tot stand gekomen in twee fazen

Groenerei 2 (Brugge)
Dubbelhuis van zes traveeën, souterrain en twee bouwlagen bestaande uit twee parallel gelegen diephuizen onder zadeldaken, vooraan verbouwd tot dakschild, met twee dakkapellen. Het pand bestaat uit twee parallel gelegen diephuizen, telkens onder zadeldak, met kern opklimmend uit de tweede helft van de 13de eeuw - eerste helft van de 14de eeuw. Tot stand gekomen in twee fazen: in de loop van de 13de eeuw rechter deel en linker helft in de loop van de 14de eeuw, scheidingsmuur nog bewaard op kelderniveau.