19de-eeuwse paardenfokkerij

Beschrijving

Bosdreef nr. 6. 19de-eeuwse paardenfokkerij gebouwd op vraag van de kasteelheer van het ten oosten gelegen kasteel "De Breidels" (cf. Breidels nr. 1). De fokkerij, die bestaat uit een woonhuis (2) met twee stalvleugels - één ten noordwesten (1) en één dwars georiënteerd ten zuidwesten (3) - is gelegen langs een noordelijke zijarm van de Bosdreef achter het kasteel "

Bosdreef 6 (Oostkamp)
19de-eeuwse paardenfokkerij gebouwd op vraag van de kasteelheer van het ten oosten gelegen kasteel De Breidels). De fokkerij, die bestaat uit een woonhuis met twee stalvleugels. Eénlaags witgeschilderd woonhuis met een ten oosten geïntegreerde stal van circa 1850. Achter het woonhuis ligt een langgerekt schuur/stalgebouw onder een licht overkragend, pannen zadeldak. Paardenstallen dwars op het woonhuis. Het zuidelijke deel dateert in oorsprong van 1865.