Ouderlingentehuis

Beschrijving

Nr. 30. Voormalig ouderlingentehuis n.o.v. architect F. Tilley (Elsene) van 1927. Gebouwencomplex U-vormig opgesteld rondom binnenplaats, aan O.-zijde afgezet d.m.v. bakstenen muurtje. Aan straatzijde (W.), witgekalkt poortgebouwbe onder zadeldak, voorzien van gietijzeren hek met gemeentewapen. Ten Z., hoofdgebouw van negen trav. en twee bouwl. en twee lage bijbouwen onder zadeldak (n straat, me

Ouderlingentehuis

Dranouterstraat 24, 24A (Heuvelland)
Ontwerp van architect F. Tilley (Elsene) van 1927. Gebouwencomplex U-vormig opgesteld rondom binnenplaats, aan oostzijde afgezet door middel van bakstenen muurtje. Aan straatzijde (west), witgekalkt poortgebouwtje onder zadeldak, voorzien van gietijzeren hek met gemeentewapen. Ten zuiden, hoofdgebouw van negen traveeën en twee bouwlagen en twee lage bijbouwen onder zadeldak.