Hoeve Hof ter Weiden

Gemeente Jabbeke
Deelgemeente Zerkegem
Straat Krakeelstraat
Locatie Krakeelstraat 2 (Jabbeke)

Krakeelstraat 2, Jabbeke (West-Vlaanderen)

Krakeelstraat nr. 2. Hoeve zgn. "<italic>Hof ter Weiden</italic>", als hoeve met losstaande bestanddelen reeds aangeduid op de kaart van Ferraris (1771-1778). Op het Primitief kadasterplan van 1830 getekend als twee parallelle volumes haaks op de straat, zijnde boerenhuis en schuur. Ca. 1871 wordt ten zuidoosten van het huis een nieuwe haaks op de woning ingeplante dwarsschuur gebouwd. Twe

Beschrijving

Krakeelstraat nr. 2. Hoeve zgn. "Hof ter Weiden", als hoeve met losstaande bestanddelen reeds aangeduid op de kaart van Ferraris (1771-1778). Op het Primitief kadasterplan van 1830 getekend als twee parallelle volumes haaks op de straat, zijnde boerenhuis en schuur. Ca. 1871 wordt ten zuidoosten van het huis een nieuwe haaks op de woning ingeplante dwarsschuur gebouwd. Twe