Parochiekerk Sint-Pieter

Beschrijving

Georiënteerd bedehuis te midden van een kerkhof met omringend geelbakstenen muurtje onder ezelsrug en tussen pijlers. Op het kerkhof, negen bakstenen kapellen - vermoedelijk daterend uit de jaren 1920.

Esenplein 1 (Diksmuide)

Orgel kerk Sint-Petrus (Esen)

Diksmuide (Diksmuide)
In Esen zou reeds van rond 1640 een orgel aanwezig geweest zijn; volgens getuigenissen vertoonde het gelijkenissen met werk van de Ieperse school van Van Belle en Van Eynde. Het ging verloren in WO I. In 1924 werd een nieuw orgel gebouwd door de gebroeders Jos. en Pieter Loncke (Esen). In 1971-72 werd nogmaals een nieuw orgel gebouwd door de firma Jos. Loncke en Zonen (Esen).