Herenhuis De Reyger

Gemeente Hasselt
Straat Maastrichterstraat
Locatie Maastrichterstraat 96 (Hasselt)

Herenhuis De Reyger

Maastrichterstraat 96, Hasselt (Limburg)

In zijn huidige vorm een breedhuis van dertien traveeën en drie bouwlagen, waarvan de eerste zes traveeën dateren van 1782, terwijl de overige een neoclassicistische uitbreiding zijn uit eind 19de eeuw.

Beschrijving

Het herenhuis De Reyger te Hasselt, een voormalige normaalschool voor onderwijzeressen ingericht door de Zusters Kindsheid Jesu, heden deel van de hogeschool, is beschermd als monument.

Waarden

Huis De Reyger (deel van de Zusters Kindsheid Jezu-school) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: