Kleine Mariakapel bij de Kapelhoeve

Beschrijving

Krinkeldijk nr. 2. Kleine Mariakapel aan de ingang van de "Kapelhoeve", gebouwd door de familie Govaert in 1945, als dank voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bruine bakstenen muur afgedekt met pannen zadeldakje. Segmentbogige nis, beglaasd en betralied, met beeldje van Maria. Arduinen plaat met gebeiteld opschrift "O.L.V. VAN GENADE B.V.O. LANGS DEZEN WEG ZET

Krinkeldijk 2 (Damme)
Kleine Mariakapel aan de ingang van de "Kapelhoeve", gebouwd door de familie Govaert in 1945, als dank voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bruine bakstenen muur afgedekt met pannen zadeldakje. Kleine hoeve met losse bestanddelen onder pannen zadeldaken (nok evenwijdig met straat, Vlaamse pannen), zijnde boerenhuis met daarachter bakhuis-zomerkeuken en met in zijn verlengde en stalvolume.