Cottage La Josette

Beschrijving

* Priorijlaan nr. 23. Z.g. "LA JOSETTE". Beschermd als monument bij M.B. van 07.06.2001. Fraaie cottage, naar ouder ontwerp heropgebouwd in 1921 (cf. gevelsteen); gesigneerd "F. SYMONS ARCHTE BRUX.". Breedhuis met souterrain en twee bouwlagen, onder een ruim, op uitgelengde klossen en modillons, overkragend leien zadeldak waarin dakkapel onder plat dak. Lage arduinen sokkel waarboven sout

Cottage La Josette

Priorijlaan 23 (Middelkerke)
Fraaie cottage, naar ouder ontwerp heropgebouwd in 1921 en gesigneerd: F. Symons Archte Brux". Breedhuis met souterrain en twee bouwlagen, onder een ruim, op uitgelengde klossen en modillons, overkragend leien zadeldak waarin dakkapel onder plat dak. Erker met sierlijk uitgewerkte geometrische motieven in borstweringen en rechthoekige vensters met schuiframen. Art-nouveau-inslag bij uitwerking van simili-vensters- en deuromlijstingen