Parochiekerk Sint-Jan de Doper

Beschrijving

Parochiekerk Sint-Jan-de-Doper. Georiënteerd bedehuis te midden van omringend plantsoen aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje; leilinden aan de straatzijde. Ommegang van zeven statiën; betonnen kapelletjes met vergulde bas-reliëfs (epoxyhars) met taferelen uit het leven van Johannes-de-Doper, van 1991 en uitgevoerd door P. Opsomer (Schoten). Ten W., tgov. de ingang, Johannes-de-D

Rumbeeksestraat 1 (Izegem)
Georiënteerd bedehuis te midden van omringend plantsoen aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje; leilinden aan de straatzijde. Driebeukige hallenkerk met vierkante westtoren, schip van vijf traveeën met rechte sluiting van de zijbeuken; hoofdkoor van één rechte travee met driezijdige sluiting. Ommegang van zeven statiën; betonnen kapelletjes met vergulde bas-reliëfs in epoxyhars met taferelen uit het leven van Johannes-de-Doper, van 1991 en uitgevoerd door P. Opsomer.