Interbellumvilla

Beschrijving

Rijksweg nrs. 31-33. Interbellumvilla, gebouwd rond 1933 in opdracht van gemeentesecretaris Modest Vanhoutte, tegenaan de westgevel van een bestaande woning die tot magazijn wordt omgevormd (verdwenen). In 1953 wordt de villa in twee woningen opgedeeld. In 1988 wordt de afbraak van achter- en naastliggende bijgebouwen geregistreerd. Dieper gelegen vrijstaande woning van twee bouwlagen on

Villa

Rijksweg 31-33 (Wielsbeke)
Interbellumvilla, gebouwd rond 1933 in opdracht van gemeentesecretaris Modest Vanhoutte, tegenaan de westgevel van een bestaande woning die tot magazijn wordt omgevormd (verdwenen). In 1953 wordt de villa in twee woningen opgedeeld. Dieper gelegen vrijstaande woning van twee bouwlagen onder hoog oplopende schilddaken, met een voorgevel gekenmerkt door alternerend gebruik van rode en gele baksteen, siermetselwerk en licht verspringende gevelvlakken.