Hoeve Hollenbome

Beschrijving

Axpoelmolenstraat nr. 15. Hoeve "Hollenbome" (naamgeving volgens topografische kaart, 1999), bestaande uit losstaande bestanddelen, gelegen aan noordoostzijde van de straat, met geschiedenis opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw (cf. Ferrariskaart, 1770-1778). Ca. 1830 bestaande uit een langwerpig boerenhuis en landgebouw met bakhuis. In de periode 1862-1863 (vol

Hoeve Hollenbome

Axpoelmolenstraat 15 (Tielt)
In de periode 1862-1863 worden de bestaande hoevegebouwen totaal heropgebouwd: huis, landgebouw en bakhuis, mogelijk met integratie oudere bestanddelen. Onverhard erf, toegankelijk vanaf de straat via ijzeren hek. Eenlaags boerenhuis van zeven traveeën in donkerrode verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak; schuur met stal en wagenhuis onder pannen zadeldak.