Wegkruis op de hoek met de Puymoortelstraat

Beschrijving

Wontergemstraat z.nr. Wegkruis op de hoek met de Puymoortelstraat. Staat op de Atlas der Buurtwegen (1843) vermeld als "Hoedeghem Kruys" op de Ph. Vandermaelenkaart (ca. 1850) als "Heedeghem Kruis". De naam "He(e)deghem" verwijst naar een familie Van Hedeghem die in de 15de eeuw in deze omgeving een hofstede bewoonde. Houten kruis onder af

Wontergemstraat (Dentergem)
Wegkruis op de hoek met de Puymoortelstraat. Staat op de Atlas der Buurtwegen (1843) vermeld als "Hoedeghem Kruys" op de Ph. Vandermaelenkaart (circa 1850) als "Heedeghem Kruis". De naam "He(e)deghem" verwijst naar een familie Van Hedeghem die in de 15de eeuw in deze omgeving een hofstede bewoonde. Houten kruis onder afdak, witbeschilderd houten kruisbeeld, gelegen in een met hekjes afgebakend perk.