Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Wijnbergstraat nr. 3. Hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een verhard erf. Zuidelijke erftoegang gemarkeerd door ijzeren hek. Ten noorden het woonhuis van zeven traveeën, licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk. Ten zuiden de schuur en ten westen de stal.

Heirbaan 1 (Anzegem)
Kleine, dieper in gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit losstaande gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Zuidoostelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek, woonhuis ten noordwesten, schuur ten noordoosten en stal ten zuidwesten. Woonhuis van acht traveeën en aangrenzende stalvleugel. Licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk.