Pastorie van de Onze-Lieve-Vrouwekerk

Beschrijving

Nr. 2. Pastorie van de O.-L.Vrouwekerk. Gelegen ten O. van de kerk en l. laag aansluitend bij de Hal. Dubbelhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // plein, mechanische pannen) met l.dakschild, gedateerd 1922 d.m.v. sierankers; bakstenen lijstgevel in neo-Vlaamse-renaissancestijl met streekgebonden karakter n.o.v. architect J. Viérin (Brugge). L.zijrisaliet van twee trav. met bekro

Pastorie Onze-Lieve-Vrouweparochie

Hendrik Geeraertplein 2 (Nieuwpoort)
Gelegen ten oosten van de kerk en links laag aansluitend bij de Hal. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan het plein, mechanische pannen) met linker dakschild, gedateerd 1922 door middel van sierankers; bakstenen lijstgevel in neo-Vlaamse-renaissancestijl met streekgebonden karakter naar ontwerp van architect J. Viérin (Brugge).