Hoekpand

Beschrijving

Kapucijnenstraat nr. 6/ Brabantstraat. Oorspronkelijk eenheidsbebouwing met classicistische inslag behorend bij nr. 4 (gesloopt eind jaren 1990), vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Teruggaand op z.g. "De Bank", zetel van een bank- en verzekeringsmaatschappij in 1781 gesticht en het jaar erop gebouwd door de Schotse bankier G. Herries. In 1904 gesplitst in twee eigendommen en aangepa

Hoekpand

Kapucijnenstraat 6 (Oostende)
Oorspronkelijk eenheidsbebouwing met classicistische inslag behorend bij nummer 4 (gesloopt eind jaren 1990), vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Teruggaand op zogenaamd "De Bank", zetel van een bank- en verzekeringsmaatschappij in 1781 gesticht en het jaar erop gebouwd door de Schotse bankier G. Herries. In 1904 gesplitst in twee eigendommen en aangepast onder meer aan gevel en achterbouw; verbouwd in 1938.