Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

* Frans Musinstraat nr. 8. Eclectisch burgerhuis opgetrokken ca. 1908 als deel van het belle epoque-ensemble Frans Musinstraat nrs. 8-26/ Velodroomstraat nrs. 56-64, opgetrokken volgens kadaster in de jaren 1907-1909 in opdracht van Hendrik Hirsch Winberg, een handelaar uit Antwerpen. In 1933 wordt achteraan het huis een bijgebouw opgetrokken en in de jaren 1950 gebeuren nog enkele samenvoegingen

Frans Musinstraat 8 (Oostende)
Eclectisch burgerhuis opgetrokken circa 1908 als deel van het belle epoque-ensemble Frans Musinstraat nummers 8-26/ Velodroomstraat nummers 56-64, opgetrokken volgens kadaster in de jaren 1907-1909 in opdracht van Hendrik Hirsch Winberg, een handelaar uit Antwerpen. In 1933 wordt achteraan het huis een bijgebouw opgetrokken en in de jaren 1950 gebeuren nog enkele samenvoegingen met achterliggende percelen.