Sociale woonwijk Oostendse Haard

Gemeente Oostende
Deelgemeente Oostende
Straat Broederlijkheidstraat, Bruidstraat, Dokter Verhaeghestraat, Gelijkheidstraat, Goedheidstraat, Golvenstraat, Nieuwpoortsesteenweg, Oostendse-Haardstraat, Overvloedstraat, Rode-Kruisstraat, Schelpenstraat, Spaarzaamheidstraat, Verenigingstraat, Werkzaamheidstraat
Locatie Broederlijkheidstraat 1-45, 34-58, Bruidstraat, Dokter Verhaeghestraat 39-121, 66-158, Gelijkheidstraat 129-179, 142-174, Goedheidstraat 1-55, 2, Golvenstraat 12, 13-27, Nieuwpoortsesteenweg 295-327, Oostendse-Haardstraat 1-55, 2-54, Overvloedstraat 1-45, 38-102B, Rode-Kruisstraat 1-7, Schelpenstraat 1-5, 2-16, Spaarzaamheidstraat 55-173, 76-112, Verenigingstraat 53-161, 60-172, Werkzaamheidstraat 24-138, 37-125D (Oostende)
Alternatieve naam De Bunkertjes, Siberië, De Blokken, De Oude Blok, De Nieuwe Blok, Bolsjevistenkwartier

Sociale woonwijk Westerkwartier

Sociale woonwijk, tussen 1922 en 1980 grotendeels gerealiseerd door huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard, naar ontwerp van architecten als G. Hendrickx en C. Colassin (Brussel), H. Michel en L. Jacquet (Luik), Groep Planning (Brugge) en A. Raoux, A. Daniëls, R. Meyer en P. Felix (Oostende).