Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Meulebekesteenweg nr. 92. Hoeve met losstaande bestanddelen, oorspronkelijk met ingang langs de Tijputstraat toen de steenweg in 1888-1889 nog niet was aangelegd. Staat op de Atlas der Buurtwegen (1843). Het kadaster vermeldt in 1864 een algemene reconstructie die zou dateren van vóór 1856. Toegankelijk via een ijzeren hekken gevat in witbeschilderde, betonnen pijlers. 19de-eeuwse gebouwen

Meulebekesteenweg 92 (Dentergem)
Hoeve met losse bestanddelen, oorspronkelijk met ingang langs de Tijputstraat toen de steenweg in 1888-1889 nog niet was aangelegd. Staat op de Atlas der Buurtwegen (1843). Toegankelijk via een ijzeren hekken gevat in witbeschilderde, betonnen pijlers. 19de-eeuwse gebouwen gegroepeerd rond een grinten erf. Verankerd bakstenen boerenhuis met vlechtingen in de zijgevel, nieuw gevelparement. Daartegenover monumentale dwarsschuur met wagenkot.