Hoeve Ter Klare

Beschrijving

Ter Klare nr. 11. Dieper in gelegen hoeve van het semi-gesloten type z.g. "Ter Klare". Historische hoeve vroeger z.g. "Kapittelhof" eigendom van de bisschop van Doornik. In het landboek van Sint-Denijs-Doornikse (1779) aangeduid als "Ferme de monseigneur L'Evêque" en met losse bestanddelen rond erf en boomgaard en moestuin opgedeeld in vie

Hoeve Ter Klare

Ter Klare 11 (Zwevegem)
Dieper in gelegen historische hoeve aangeduid in 1779 in het landboek van Sint-Denijs-Doornikse. Nu semigesloten hoeve met laat 19de-eeuws, begin 20ste-eeuws uitzicht in bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken rond bekiezeld erf. Erfoprit met toegangspoort bij boerenwoning, op T-plattegrond, van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak en deur met arduinen hoekblokken. Dwarsschuur met korfbogige schuurpoort en stalvleugel met geïncorporeerd tweeledig wagenhuis.