Pastorie Heilig Hartkerk

Beschrijving

Nr. 171. Pastorie van de H. Hartkerk n.o.v. R. Doom (Roeselare) van 1930. Hoofdvolume onder schilddak (leipannen); puntgevel met dakvenster in de deurtrav. en afgesnuite, doorgetrokken hoektrav. onder plat dak; aansluitende omheiningsmuur. Gediversifieerde geel-oranje baksteenbouw verlevendigd d.m.v. arduin. Hoek geaccentueerd d.m.v. drielicht in arduinen omlijsting waarboven reliëf met Christus

Pastorie Heilig Hartparochie

Meensesteenweg 171 (Roeselare)
Pastorie van de Heilig Hartkerk naar ontwerp van René Doom van 1930. Hoofdvolume onder schilddak; puntgevel met dakvenster in de deurtravee en afgesnuite, doorgetrokken hoektravee onder plat dak; aansluitende omheiningsmuur. Hoek geaccentueerd door middel van drielicht in arduinen omlijsting waarboven reliëf met Christusfiguur. Uitgesproken toepassing van siermetselwerk, onder meer dambordpatroon.