Beschrijving

Lichterveldestraat nr. 21. Burgerhuis van ca. 1937, cf. bewaard bouwplan (architect niet vermeld). Volgens het kadaster wordt in 1937 een groter perceel (tuin) gesplitst in twee waarop twee huizen (nrs. 19, 21) worden gebouwd door de familie Vanneste, Torhoutse schoenhandelaren en -fabrikanten. In 1957 wordt het achterliggend schoenfabriekje bij het huis genomen. Interbellumwoning onder ho

Lichterveldestraat 21 (Torhout)
Burgerhuis van circa 1937. Volgens het kadaster wordt in 1937 een groter perceel (tuin) gesplitst in twee waarop twee huizen (nummers 19, 21) worden gebouwd door de familie Vanneste, Torhoutse schoenhandelaren en -fabrikanten. In 1957 wordt het achterliggend schoenfabriekje bij het huis genomen. Interbellumwoning onder hoog oplopend pannen zadeldak. Markerend materiaalgebruik van gele en bruine geglazuurde baksteen, en beton voor dragende structuren en luifel (mogelijk ook voor de horizontaliserende balkonleuningen), deels bezet met geglazuurde tegeltjes.