Hoeve 't Klokhof

Beschrijving

Nr. 426. Z.g. "'t Klokhof", hoeve aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en getekend op de Vander Maelenkaart (ca. 1850) met losse bestanddelen, U-vormig gegroepeerd. Heden losse bestanddelen van verankerde rode baksteen gegroepeerd rond een begraasd erf met grote treurwilg in het midden; omzomende haag van rode beuk, meidoorn en vlierbes en bekasseide toegangsweg die r. van het woonhuis loo

Hoeve 't Klokhof

Groenestraat 426 (Roeselare)
Hoeve met losse bestanddelen van verankerde rode baksteen gegroepeerd rond een begraasd erf en toegangsweg die rechts van het woonhuis loopt. Ten noordwesten van het geheel, laag gebouwtje onder dubbel zaagdak bedekt met eternietplaten en schoorsteen. Ten zuiden van het erf, boerenburgerhuis van 1924 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare).