Klooster met achterliggende klasgebouwen van de Zusters van Sint-Niklaas

Beschrijving

Klooster met achterliggende klasgebouwen van de zusters van Sint-Niklaas, zie steen met het opschrift "INSTITUUT SINT-NIKLAAS OPVOEDING-ONDERWIJS", die sedert 1856 in de De Breyne Peellaertstraat gevestigd zijn. In de jaren 1920 heropgebouwde imposante lijstgevel.

Klooster en kapel van de zusters van Sint-Niklaas

De Breyne Peellaertstraat 23 (Diksmuide)
Klooster met achterliggende klasgebouwen, zie steen met het opschrift. In de jaren 1920 heropgebouwde imposante lijstgevel van twaalf traveeën en twee bouwlagen geritmeerd door vier dakvensters als trapgeveltjes uitgewerkt en met natuurstenen kruisinvulling. Aan de achterzijde, haaks aansluitende Sint-Niklaaskapel uit de jaren 1920: éénbeukig schip met dakruiter en veelzijdige apsis met spitsboogramen. Voor de achterliggende klasgebouwen: zie Sint-Niklaasstraat zonder nummer.