School Heilig Hart

Beschrijving

Bisschoppelijk Lyceum van de Grauwe Zusters. Onder de benaming "School van het Heilig Hart" in 1913 opgericht door de grauwzusters die sinds de 17de eeuw aan de Grote Markt gevestigd zijn (cf. Nonnenstraat). Het scholencomplex van de "Barnumschool" (zie benaming wijk) heeft zich sinds 1913 vanaf de Stokerijstraat uitgebreid.

Is de omvattende vaststelling van

School Heilig Hart

Stokerijstraat 9-11 (Roeselare)
Bisschoppelijk Lyceum van de Grauwe Zusters, opgericht in 1913 onder de benaming "School van het Heilig Hart". Oorspronkelijke gebouwen in neogotisch getinte stijl van 1913 op L-vormige plattegrond met voorliggende speelplaats aan de Stokerijstraat. De "Barnumschool" breidde zich verder uit binnen het stratenblok tot een gevarieerd 20ste-eeuws gebouwenensemble, namelijk met een internaat (1931), kleuterafdeling (1964) en klassencomplex naar ontwerp van architect Delie (1974).