Sint-Janshospitaal - Middeleeuwse ziekenzalen

Straat Mariastraat
Locatie Mariastraat 44 (Brugge)

Mariastraat 44, Brugge (West-Vlaanderen)

Drie parallelle hallenzalen in Romaanse en gotische stijl onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat, leipannen), ten zuiden palend aan de Reie. Opgetrokken uit veld-, tuf- en baksteen, gebruik van Doornikse steen voor zuilen, scheibogen, lijstwerk, bolkozijnen en van Euvillesteen voor de restauraties.

Beschrijving

>Middeleeuwse ziekenzalen. Drie parallelle hallenzalen in Romaanse en gotische stijl onder zadeldaken (n ⊥ straat, leipannen), ten Z. palend aan de Reie (fig. 228). Opgetrokken uit veld-, tuf- en baksteen, gebruik van Doornikse steen voor zuilen, scheibogen, lijstwerk, bolkozijnen en van Euvillesteen voor de restauraties.De huidige plattegrond omvat: (Fig. LI