Gesloten dorpshoeve

Beschrijving

Nr. 42. Gesloten dorpshoeve op hoek bij Wulveringemstraat. Bewaarde gekasseide stoep voor de dwarsschuur aan vermelde straat. Boerenhuis vroeger vermoedelijk ook herberg vlg. puilijst. Loods aan straatoverzijde. Nr. 40, nieuwe bouw van twee trav. en twee bouwl. onder zadeldak; maakte vermoedelijk oorspronkelijk deel uit van de hoeve vlg. lage r.bijbouw met rechth. poort onder pannen zadeldak. Bo

Gesloten dorpshoeve

Gouden-Hoofdstraat 42, Wulveringemstraat 2A (Veurne)
Gesloten dorpshoeve met een boerenwoning, die vroeger vermoedelijk ook herberg was, en een dwarsschuur. Boerenhuis met vijf traveeën van twee bouwlagen onder zadeldak met links wolfseind; vermoedelijk oude kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw volgens haakse schuurvleugel, echter sterk verbouwd in het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw. Links, haaks aanleunende dwarsschuur onder overstekend zadeldak op houten modillons; oude kern uit het vierde kwart van de 19de eeuw.