Herberg De Strooman

Beschrijving

Felix D'hoopstraat nr. 167/ Kleine Weg. Voormalige herberg "De Strooman", gebouwd volgens kadaster in 1893 in opdracht van strodekker Pieter De Neve uit Tielt, uitgebaat van 1906 tot 1945. In 1932 uitgebreid met kruidenierswinkel op de hoek met de Kleine Weg die wordt uitgebaat tot het begin van de jaren 1960. Eenlagig dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak (nok evenw

Herberg De Strooman

Felix D'Hoopstraat 167 (Tielt)
Voormalige herberg "De Strooman", gebouwd volgens kadaster in 1893 in opdracht van strodekker Pieter De Neve uit Tielt. In 1932 uitgebreid met kruidenierswinkel op de hoek met de Kleine Weg. Eenlagig dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak. Aan westzijde, eenvoudig gecementeerd bijgebouw van twee bouwlagen onder plat dak waarin voorheen kruidenierswinkel. Langsheen de Kleine Weg, eenlagig witgekalkt bijgebouw onder pannen zadeldak.