Eenheidsbebouwing met werkplaats en arbeiderswoningen

Beschrijving

Nr. 22, 24-46. Eenheidsbebouwing van twee bouwl., met resp. werkplaats op hoek bij Lt. Calbergstraat en r. aansluitende rij arbeiderswoningen, uit de jaren 1920. Gekenmerkt door baksteenversieringen o.m. aflijnende muizetand, borstwering met casementen voorzien van kruismotief van uitstekende bakstenen, venster- en deurboogvelden in visgraatverband, en doorlopende druiplijsten. Gebruik van hards

Schoolstraat 22-46 (Nieuwpoort)
Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen uit de jaren 1920 van het enkelhuistype met twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Links aansluitend, werkplaats onder deels beglaasd en geknikt zaagdak. Schermgevel met dubbelhuisopstand van vijf traveeën onder gebogen kroonlijst met casementen van overhoekse baksteenkoppen.