Leerlooierij

Beschrijving

Gottemstraat nr. 26. Vrijstaand huis, vroeger een leerlooierij maar heden in gebruik als fietsenhandel. Volgens kadastergegevens wordt hier ca. 1875 een huis gebouwd, deze wordt eerst ca. 1947 uitgebreid in functie van een leerlooierij en in de loop van de jaren 1950 enkele keren vergroot. Ca. 1959 optrekken van huidige constructie, volgens zegsman ontworpen door architect Quackelbeen uit

Gottemstraat 26 (Dentergem)
Burgerhuis van circa 1959, volgens zegsman ontworpen door architect Quackelbeen uit Zulte. Imposant volume van twee bouwlagen met achter elkaar geplaatst voor- en uitspringend achterhuis onder hellende daken. Bepleisterde voor- en zijgevels en gebruik van ruw bewerkte natuursteen voor plint en massief schouwlichaam in de rechterzijgevel.