Brouwerswoning

Beschrijving

Nr. 12. Voormalige brouwerswoning naar verluidt ca. 1925 wederopgebouwd n.o.v. A. Latte (Kortrijk). Zichtbepalend -cf. ligging in straatbocht-, neoclassicistisch herenhuis met lage l.vleugel en r. aansluitende tuinmuur met ingewerkt prieel. Grote achterliggende beboomde tuin, uitgevend in de Kleine Wervikstraat, alwaar jaarsteen 1905. Hoofdgebouw van vier trav. en twee bouwl. Onder mansardedak (

Brouwerswoning met tuin

Sint Denijsplaats 12, 12A (Wervik)
Voormalige brouwerswoning naar verluidt circa 1925 wederopgebouwd naar ontwerp van A. Latte (Kortrijk). Zichtbepalend - zie ligging in straatbocht-, neoclassicistisch herenhuis met lage linker vleugel en rechts aansluitende tuinmuur met ingewerkt paviljoen. Grote achterliggende beboomde tuin, uitgevend in de Kleine Wervikstraat, alwaar jaarsteen 1905.