Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking: schip, koor, sacristie en kerkhofmuur

Besluiten

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking: schip, koor, sacristie, kerkhofmuur en omgeving met kerkhof en pastorie

Beschrijving

De bescherming als monument betreft het schip, het koor en de sacristie die de neoclassicistische zaalkerk Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking uit 1858 vormen. Bij de bescherming hoort eveneens de hoge bakstenen kerkhofmuur rond het kerkhof. De romaanse toren van de kerk is reeds in 1936 als monument beschermd.

Waarden

Het schip, het koor en de sacristie van de Onze-Lieve-Vrouwkerk en de kerkhofmuur is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als neoclassicistische zaalkerk van 1858 die aansluit bij een romaanse toren en met de kerkhofmuur als integrerend deel van de kerksite.

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking met kerkhof en pastorie

Wilderenlaan 13 (Sint-Truiden)
Tot voor de Franse revolutie toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Neoclassicistische zaalkerk van 1858, aansluitend bij een rechthoekige, romaanse toren, met omgevend kerkhof.