Hoeve De Wulfhaard

Beschrijving

Nr. 205. Historische hoeve z.g. "De Wulfhaard" vlg. stafkaart. Op midden XIX-cartografische bronnen met L-vormige omwalling ten W.; op twee kleine poelen met knotpopulieren na nu gedempt. Achter het boerenhuis, boomgaard met o.m. notelaars en in het midden nutsgebouwtje van witgeschilderde betonstenen onder strooien schilddak. Losse, lage bakstenen XIX d-bestanddelen onder zadeldaken (mechanisch

Is de omvattende vaststelling van

Hoeve De Wulfhaard

Beverseaardeweg 205 (Roeselare)
Hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen uit het vierde kwart van de 19de eeuw onder zadeldaken, met centraal grasplein met drie lindes. Ten noorden, cichorei-ast onder pannen zadeldak. Ten oosten, lange dwarsschuur- en stalvleugel, gedateerd van 1885 door middel van muurankers in de rechter zijgevel. Rechter zijgevel voorzien van steunberen, en rondbogig Marianisje in omlijsting van witte baksteenkopjes in de geveltop.