Woonhuis, gedateerd 1715

Beschrijving

* Leiestraat nr. 33/ Stovestraat. Woonhuis, gedateerd 1715, cf. cartouches, in opdracht van Joannes de Foor of Joannes van Roosebeke gebouwd i.p.v. houten huis op bevel van de magistraat. Beschermd als monument bij B.V.E. van 09.03.1983. In 18de eeuw z.g. "De Gouden Grenaatappel" of "Den Appel". In 1923 wijzigingen aan voor- en zijgevel, o.m. nieuwe winkelpui, naar ontwerp van V. Forment

Stadswoning

Leiestraat 33 (Kortrijk)
Woonhuis, gedateerd 1715, zie cartouches, in opdracht van Joannes de Foor of Joannes van Roosebeke gebouwd in plaats van houten huis op bevel van de magistraat. In 18de eeuw "De Gouden Grenaatappel" of "Den Appel". In 1923 wijzigingen aan voor- en zijgevel, onder meer nieuwe winkelpui, naar ontwerp van V. Forment (?); in 1932 nieuwe winkelpui naar ontwerp van Gustaaf Albers; in 1946 restauratie en veranderingswerken aan voorgevel (voornamelijk nieuwe winkelpui) en afbreken en herbouwen van woonplaats, keuken, sanitair en trapzaal naar ontwerp van Karel Algoed.