Directeurswoning en schoolvleugel

Beschrijving

Kouterstraat nr. 24. Voormalige directeurswoning en achterin gelegen schoolvleugel van de gemeentelijke jongensschool. De eerste gemeentelijke jongensschool te Merkem werd in 1862 gebouwd op de Westbroekstraat. In 1900 werd in de Kouterstraat een nieuwe jongensschool gebouwd naar ontwerp van architect Vinck (Veurne) met bijhorende woning voor het schoolhoo

Kouterstraat 24 (Houthulst)
Voormalige directeurswoning en achterin gelegen schoolvleugel van de gemeentelijke jongensschool. De eerste gemeentelijke jongensschool te Merkem werd in 1862 gebouwd op de Westbroekstraat. In 1900 werd in de Kouterstraat een nieuwe jongensschool gebouwd naar ontwerp van architect Vinck (Veurne) met bijhorende woning voor het schoolhoofd. Na de Eerste Wereldoorlog bouw van een nieuwe directeurswoning en achterin gelegen schoolvleugel.