Landhuis

Beschrijving

* Molentjesstraat nr. 10. Typische 19de-eeuwse burgerwoning gelegen in de dorpskern van Kooigem. Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. Volgens de kadastrale schets wordt de woning opgetrokken in 1858. Op het primitieve plan van 1835 staat op het perceel een langgestrekt, dwars op de straat ingeplant volume met T-vormige plattegrond, in de kadastrale leggers vermeld als huis. Te

Molentjesstraat 8-10 (Kortrijk)
Typische 19de-eeuwse burgerwoning gelegen in de dorpskern van Kooigem. Volgens de kadastrale schets wordt de woning opgetrokken in 1858. Op het primitieve plan van 1835 staat op het perceel een langgestrekt, dwars op de straat ingeplant volume met T-vormige plattegrond, in de kadastrale leggers vermeld als huis. Ten oosten staat een kleiner volume (vermoedelijk nutsgebouwtje). Beide volumes worden behouden bij de bouw van de nieuwe woning tussen de bestaande vleugels.