Villa

Beschrijving

Akkerstraat nr. 9. Vrijstaande woning gelegen op de oostelijke hoek met de Zuidstraat, gebouwd in 1945 door hovenier Raymond Vanhauwaert uit Ruddervoorde. Het kadaster vermeldt in 1945 ook de bouw van een werkplaats achter het woonhuis en achteraan het perceel de bouw van een kippenhok. Later nog uitbreidingen. Dwars op de rijweg georiënteerd breedhuis van drie traveeën onder gemansardeerd

Villa

Akkerstraat 9 (Oostkamp)
Vrijstaande woning gelegen op de oostelijke hoek met de Zuidstraat, gebouwd in 1945. Dwars op de rijweg georiënteerd breedhuis van drie traveeën onder gemansardeerd zadeldak. Typische baksteenbouw bestaande uit een combinatie van gele baksteen voor het gevelparement en oranje baksteen voor de verspringende plint.