Art-nouveau-winkelpand

Beschrijving

* Kaaistraat nr. 31. Fraai art nouveauwinkelpand uit 1903 naar ontwerp van architect A. de Doncquers (Oostende). Beschermd als monument bij M.B. van 5/03/2001.Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen op een verhoogde begane grond en onder een leien mansardedak waarin drie dakkapellen. Arduinen plint waarin twee getoogde kelderopeningen waarboven een gevelparement van witte, geglazuu

Art-nouveauwinkelpand

Kaaistraat 31, 31A-B (Oostende)
Art-nouveauwinkelpand uit 1903 naar ontwerp van de Oostendse architect Aimé de Doncquers. Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen op een verhoogde begane grond en onder een leien mansardedak waarin drie dakkapellen. Arduinen plint en drieledige winkelpui, waarboven een gevelparement van witte, geglazuurde siersteen, verlevendigd door middel van bruine banden en tegeltableaus van de Hasseltse Manufacture de Céramiques Décoratives-Majoliques de Hasselt.