Beschrijving

Achterin gelegen hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een begraasd erf met restanten van een boomgaard.

Boskapeldreef 4 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf met restanten van een boomgaard. Opgetekend op het primitief kadasterplan circa 1829 als een boerenwoning met vrijstaand nutsgebouw. Volgens een mutatie van 1884 wordt de boerenwoning uitgebreid in noordoostelijke en in zuidwestelijke richting. In 1953 volgt een uitbreiding van het woonhuis. Alle landgebouwen worden afgebroken en ten zuiden worden er drie nieuwe gebouwen opgetrokken. . In 1957 volgt opnieuw een uitbreiding van het bestaande woonhuis en wordt de grote hangar ten westen van de boerenwoning gebouwd. Boerenwoning met geïntegreerde stalvleugel, deels ingestort. Breedhuis van drie traveeën en hoger volume beiden van één bouwlaag onder pannen zadeldak. Nutsgebouwen en grote hangar.