Hoeve met losse bestanddelen Ter Biest

Beschrijving

Lauwbergstraat nr. 235. Deels omwalde hoeve z.g. "TER BIEST". Site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Losstaande bestanddelen opgesteld rond een deels begrint, deels onverhard erf, deels omzoomd met wilgen en een beukenhaag. Ten zuiden driedubbele dwarsschuur, getypeerd door asemgaten. Ten noorden, gecementeerd woonhuis volgens bouwplan z.g. "TER BIESTHOEVE" herbouwd in 193

Hoeve Ter Biest

Lauwbergstraat 233-237 (Menen)
Deels omwalde hoeve met losse bestanddelen opgesteld rond een deels begrint, deels onverhard erf, deels omzoomd met wilgen en een beukenhaag. Ten zuiden driedubbele dwarsschuur, getypeerd door asemgaten. Ten noorden, gecementeerd woonhuis volgens bouwplan zogenaamd Ter Biesthoeve, herbouwd in 1939, naar ontwerp van E. Haesbrouck.