Middeleeuwse motte Hoge Mote

Beschrijving

Zuidwallandstraat z.nr. Middeleeuwse motte, z.g. "Hoge Mote", cf. huidige stafkaart. Ronde motteheuvel van ca. 35 m doorsnede en een hoogte van ca. 3 m omringd door een nog natte en ongeveer 18 m brede gracht. Ten westen van de motte sporen van een gracht die een ruim trapeziumvormig voorhof van ca. 80 bij 80 m omsloot. De recente opgravingen van 1981 brachten weinig spor

Hoge Mote

Zuidwallandstraat (Houthulst)
Ronde motteheuvel van circa 35 meter doorsnede en een hoogte van circa 3 meter omringd door een nog natte en ongeveer 18 meter brede gracht. Ten westen van de motte sporen van een gracht die een ruim trapeziumvormig voorhof van circa 80 bij 80 meter omsloot. De archeologische zone werd tijdens de Eerste Wereldoorlog sterk verstoord.