Gehucht Groten Onzen Heer

Beschrijving

Nr. 30-36, 49-53. Gehucht aan de Franse grens in de volksmond z.g. "Groten Onzen Heer" naar de plaatselijke calvarie op de Vander Maelenkaart (1840-1845) aangeduid als "Calvaire". Ontstond in XIX aan het kruispunt Boescheepseweg- Casseldreef- Lappestraat - Rue de Poperinghe (Boeschepe, Frankrijk), en bestaat uit enkele arbeiderswoningen en herbergen vlg. Opschriften van puilijsten z.g. "Au carre

Boescheepseweg 30-36, 49, 53, Casseldreef 1 (Poperinge)
Gehucht aan de Franse grens in de volksmond zogenaamd "Groten Onzen Heer" naar de plaatselijke calvarie op de Vander Maelenkaart (1840-1845) aangeduid als "Calvaire". Ontstond in de 19de eeuw aan het kruispunt Boescheepseweg- Casseldreef- Lappestraat - Rue de Poperinghe (Boeschepe, Frankrijk), en bestaat uit enkele arbeiderswoningen en herbergen.