Vrijstaande villa

Beschrijving

Kouterstraat nr. 26. Vrijstaande villa van ca. 1928 opgetrokken in eclectische stijl. Gelegen te midden van beboomde tuin en aan de straat afgezet door muurtje (breuksteen) met ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Gediversifieerde baksteenbouw onder variërend dakenspel (pannen). Rechterhoek gemarkeerd door polygonale toren onder leien tentdak. Aflijnende bepleisterde fries. Vooruitspringe

Villa

Kouterstraat 26 (Zwevegem)
Vrijstaande villa van circa 1928 opgetrokken in eclectische stijl, gelegen te midden van beboomde tuin en aan de straat afgezet door muurtje met ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Gediversifieerde baksteenbouw onder variërend dakenspel. Rechterhoek gemarkeerd door polygonale toren onder leien tentdak. Aflijnende bepleisterde fries. Vooruitspringende linkervleugel met puntgevel gemarkeerd door rechthoekige erker op de begane grond bekroond door balkon met arduinen balusterborstwering.