Beschrijving

* Sint-Corynstraat nr. 8. Hofstede en onmiddellijke omgeving, resp. beschermd als monument en dorpsgezicht bij M.B. van 07.11.1985. Aan de straat gelegen historisch hoevetje wellicht teruggaand tot de 18de eeuw. Aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) met licht gewijzigde opstelling. Lage losstaande bestanddelen in vakwerkbouw rondom begraasd erf e

Sint-Corynstraat 8 (Lo-Reninge)
Historisch hoevetje wellicht teruggaand tot de 18de eeuw. Lage losse bestanddelen in vakwerkbouw rondom met gras begroeid erf en waterput. Resten van wal. Boerenhuis met aanpalende dwarsschuur onder doorlopend zadeldak en stalvleugel van één bouwlaag en vier traveeën onder schilddak, beide met strobedekking en kleivorst met donderkruid. Eénbeukig wagenkot onder; mank schilddak. Schaapskooi met één bouwlaag.