Hoeve Verbrande hofstede

Beschrijving

Nr. 20. Z.g. .Verbrande hofstede" vlg. bewoners. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen vlg. Ferrariskaart (1771-1778); thans met reminiscenties aan het langgestrekte type cf. boerenhuis met r. aanleunende recentere stalvleugel aan N.W.erfzijde; ertgov., Z.O. stalvleugel. Deels gebetonneerd en geasfalteerd erf met vaalt. Inplanting aan straat. Ten N.W., laag boerenhuis van vermoedel

Wulpendammestraat 35 (Veurne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen volgens Ferrariskaart (1771-1778); thans met reminiscenties aan het langgestrekte type, zie boerenhuis met rechts aanleunende recentere stalvleugel aan noordwestelijke erfzijde; ertegenover, zuidoostelijke stalvleugel. Deels gebetonneerd en geasfalteerd erf met vaalt. Inplanting aan straat.