Boerenhuis en hoevegebouwen

Beschrijving

Nr. 2. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen van één bouwl. onder zadeldaken; boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type met aanleunende stalvleugel r. Onverhard erf met bakstenen hondehok. Bewaarde stoep van bakstenen voor de stal. Rest van omwalling, en vaalt achter het boerenhuis en de stal. Gelegen ten N. van het kanaal Veurne-St.-Winoksbergen. Ten N

Karreweg 2 (Veurne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met verankerde bakstenen bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken. Boerenhuis opklimmend tot tweede helft 18de eeuw, aanleunend bij het langgestrekte type met aanpalende stalvleugel uit de 19de eeuw rechts; links, lagere, 19de-eeuwse haakse aanhorigheden, mogelijk keuken en bakhuis. Erf met bakstenen hondenhok en bewaarde rest van omwalling.