Sint-Janshospitaal kraaminrichting

Straat Mariastraat
Locatie Mariastraat 36A (Brugge)

Mariastraat 36A, Brugge (West-Vlaanderen)

Oorspronkelijk vier woonhuizen uit uit het eerste kwart van de 16de eeuw. Begin 19de eeuw gebruikt door het hospitaal, heden ingenomen door het Museum voor Archeologie en enkele stadsdiensten. In 1913 worden, naar ontwerp van architect A. De Pauw (Brugge), achter de 16de-eeuwse gevels nieuwe gebouwen opgericht, oude kern, zie gebinte. Breedhuizen van samen twaalf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (daktegels).

Beschrijving

Mariastraat nr. 36, voormalige kraaminrichting. Oorspronkelijk vier woonhuizen uit XVI a. Begin XIX gebruikt door het hospitaal, heden ingenomen door het Museum voor Archeologie en enkele stadsdiensten. In 1913 worden, n.o.v. architect A. De Pauw (Brugge), achter de XVI-gevels nieuwe gebouwen opgericht, oude kern cf. gebinte.