Pastorie

Beschrijving

Voormalige pastorie van de parochie Wildenburg. Vrijstaande woning met omhaagde voortuin voorzien van een Mariagrot en een imposante buxus.

Pastorie

Beernemsteenweg 157 (Wingene)
Voormalige pastorie van de parochie Wildenburg, gebouwd in 1905. Vrijstaande woning met omhaagde voortuin voorzien van een Mariagrot en een imposante buxus. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak gevat tussen twee trapgevels. Sterk symmetrisch opgebouwde lijstgevel waarvan de middentravee als risaliet is uitgewerkt. Tegen de goot een bakstenen tandlijst. Rode baksteenbouw in combinatie met arduin voor de plint en de onderdorpels. Gebruik van gele baksteen voor de omlijsting van de traveenissen en de ontlastingsbogen. Segmentboogvormige muuropeningen gevat in doorgetrokken Brugse traveenissen.