Dorpswoning van een vlashandelaar

Beschrijving

Oostrozebeeksestraat nr. 50. Woning van een vlashandelaar. Gedeelte aan straatzijde volgens kadaster in 1877 door de Ooigemse metser Engelbertus Coeman – Debock als uitbreiding gebouwd van een ouder, haaks op de straat ingeplant volume. Rechts van de woning bevindt zich een steegje dat toegang verleent tot de achterbouw van de woning en een aanpalende eenlaagswoning (nr. 46). De gebouwen

Vlashandelaarswoning

Oostrozebeeksestraat 50 (Wielsbeke)
Woning van een vlashandelaar.  Gedeelte aan straatzijde volgens kadaster in 1877 door de Ooigemse metser Engelbertus Coeman – Debock als uitbreiding gebouwd van een ouder, haaks op de straat ingeplant volume. Rechts van de woning bevindt zich een steegje dat toegang verleent tot de achterbouw van de woning en een aanpalende éénlaagswoning.