Villa met omhaagde voortuin

Beschrijving

Felix D'hoopstraat nr. 162. Villa met omhaagde voortuin, gebouwd volgens kadaster in 1936 naar ontwerp van architect René Dedlet (Roeselare) in opdracht van de Oost-Vlaamse zuivelhandelaar Cyrille Bauwens en zijn vrouw Anna Blomme. Is oorspronkelijk het woonhuis bij de in hetzelfde jaar opgetrokken stoommelkerij of zuivelfabriek "Sint-Jozef", in 1964 omgevormd tot "pvba La

Felix D'Hoopstraat 162 (Tielt)
Villa met omhaagde voortuin, gebouwd volgens kadaster in 1936 naar ontwerp van architect René Dedlet (Roeselare) in opdracht van de Oost-Vlaamse zuivelhandelaar Cyrille Bauwens en zijn vrouw Anna Blomme. Dieper gelegen vrijstaand woonhuis van twee bouwlagen onder schilddak met ijzeren vorstpinakels; linkertravee opgaand in puntgevel. Typerende volumewerking van in- en uitspringende gevelvlakken ten gevolge van onder meer doorgetrokken erker en portiekvormige inkom met terras. Verzorgd roodbakstenen parement met siermetselwerk in donkerbruine en gele siersteen. Verdiepte inkom onder rondboog met deels beglaasde en van hekjes voorziene vleugeldeur. Klein trappenbordes van drie natuurstenen treden.