Hoeve van het langgeveltype

Beschrijving

Klinkestraat nr. 10. Hoeve van het langgeveltype, reeds aangeduid op de kaart van P. Pourbus van 1561-1571 en vermeld in 1690; aangeduid op de kaart van Ferraris (1770-1778) als twee in elkaars verlengde liggende volumes, en op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1845) als twee parallelle volumes. Te bereiken via een lange oprit, waarlangs nieuwe hoevegebouwen zijn opgetrokken. Het huidige, langgestrek

Klinkestraat 10 (Zuienkerke)
Hoeve al aangeduid op de kaart van P. Pourbus van 1561-1571. Het huidige, langgestrekte volume onder een pannen zadeldak bevat een stalgedeelte links, een schuurgedeelte rechts daarnaast, centraal de boerenwoning met bakstenen muur ter afscherming van het erf, tenslotte een tweede stalgedeelte met bergzolder.